11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneral venezuelean căutat de SUA pentru trafic de droguri, arestat în Spania

General venezuelean căutat de SUA pentru trafic de droguri, arestat în Spania

Poliţia spaniolă a anunţat că l-a arestat pe un fost director al serviciilor militare venezuelene de informaţii, generalul Hugo Armando Carvajal, căutat de către Statele Unite, care-l acuză de trafic de droguri, informează News.ro.

Generalul Hugo Armando Carvajal – supranumit ”Puştiul” -, un fost director al serviciilor militare de informaţii în timpul lui Hugo Chavez, a fost arestat la Madrid, a anunţat joi, într-un mesaj postat pe Twitter, Poliţia Naţonală spaniolă.

”El trăia total izolat, fără să iasă sau să se uite pe fereastră, protejat constant de către susţinătorii săi loiali”, precizează poliţia, care a difuzat o scurtă înregistrare video de la arestarea acestuia de către agenţi în ţinută de protecţie.

Carvajal a ”dispărut” după ce un tribunal spaniol a aprobat, în noiembrie 2019, o cerere de extrădare americană, justificată prin acuzaţii de trafic de droguri.

Poliţia s-a dus atunci la domiciliul acestuia, la Madrid, însă în zadar, iar avocatul său dădea asigurări că nu ştia unde se afla.

”Puştiul” a fost degradat de către administraţia preşedintelui Nicolas Maduro, moştenitorul moral al lui Hugo Chavez, deoarece acesta a luat poziţie în favoarea lui Juan Guaido, în februarie, ca preşedinte ale Venezuelei.

El a fugit pe mare în Republica Dominicană, după care a ajuns în Spania.

Carvajal era căutat de mult timp de către Trezoreria americană, care-l suspectează de faptul că susţine Frontul Armat Revoluţionar din Columbia (FARC) în traficul de droguri al acestei organizaţii.

Statele Unite îl acuză, într-un act din 2011, de faptul că a coordonat transportul unei cantităţi de peste 5,6 tone de cocaină destinată pieţei americane, din Venezuela în Mexic.

Carvajal, care riscă o pedeapsă de la zece ani de închisoare la închisoarea pe viaţă, neagă orice implicare în traficul de droguri.

El a fost arestat în Spania în aprilie 2019 şi a fost eliberat în septembrie, după ce justiţia spaniolă a refuzat să-l extrădeze motivând că cererea de extrădare americană era ”vagă” şi ”motivată politic”.

În noiembrie, instanţa s-a răzgândit, însă Carvajal a fugit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS