4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateFlorin Cîțu pasează problema creșterii prețurilor la Mugur Isărescu

Florin Cîțu pasează problema creșterii prețurilor la Mugur Isărescu

Florin Cîţu a pasat vineri responsabilitatea creșterii prețurilor în curtea BNR, premierul declarând că are încredere că ”Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, în condițiile în care aceasta a urcat la 5,3%, cele mai mari creșteri fiind la energie, informează Hotnews.


„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, a spus Cîțu.

Premierul a adăugat că vineri a venit și o veste bună:

”Investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează, şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei, va da rezultate bune în perioada imediat următoare”.

Rata anuală a inflaţiei în luna august 2021, comparativ cu luna august 2020, este 5,3%, a transmis vineri INS.

Cele mai mari scumpiri (de peste 20%) au fost la energie, ulei și gaze. Urmează combustibilii (14%), brânza de oaie, carnea de peşte, serviciile poştale şi tutunul, potrivit datelor centralizate de INS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Topul județelor după cazurile noi COVID-19

Nu mai puțin de 14 județe, aproape o treime...

ȘTIRI GdS