8.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCopil salvat de la înec într-un ştrand dezafectat în care s-a adunat apă

Copil salvat de la înec într-un ştrand dezafectat în care s-a adunat apă

Un copil de opt ani a căzut, joi seară, în apa acumulată în fostul ştrand municipal din Vaslui, actualmente închis, şi a fost la un pas de a se îneca. Băiatul a fost salvat în ultimul moment de un bărbat aflat în zona bazei sportive administrate de municipalitate, informează Vremea Nouă.

Potrivit declaraţiei martorilor aflaţi în zona respectivă, apa acumulată avea o adâncime de aproximativ 1,7 metri şi s-a adunat în urma ploilor şi ca urmare a izvorârii din pânza freatică.

„Ar fi putut avea loc un eveniment nefericit pentru comunitatea noastră. Un copilaş care se juca cu mingea în zona ştrandului a scăpat mingea în apă, a vrut să se ducă singur s-o ia, a alunecat pe malul abrupt care duce spre adâncimea de 5 metri şi a intrat în apă. Când a văzut că nu mai poate ieși și a început să țipe. 

În urma strigătelor de ajutor, un părinte care se afla lângă terenul de fotbal unde avea loc antrenamentul cu nişte copii a sărit imediat şi l-a salvat.

Acum se lucrează la evacuarea apei. Am asigurat perimetrul prin prezenţa reprezentanţilor Poliţiei Locale şi cu motopompe încercăm să scoatem toată apa şi o să facem măsurători să vedem ce ne trebuie ca să acoperim acea gaură cu resturi de moloz şi pietriş, s-o aducem la o cotă la care să nu mai reprezinte un pericol.

În zona respectivă, apa se acumulează din stratul de pânză freatică şi nu poate fi controlată, deoarece izvorăşte din pământ”, a declarat, vineri, viceprimarul municipiului Vaslui, Lucian Branişte.

Acesta a precizat că zona va fi păzită 24 de ore din 24 de poliţişti locali, pentru evitarea producerii unor situaţii similare.

Copilul este în afara pericolului

Bărbatul care a auzit țipetele copilului nu a stat pe gânduri, a sărit în apă, l-a scos și apoi l-a ajutat să elimine apa înghițită.

“Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut să intervin și să-l salvez.

Era deasupra, întors cu fața în jos și plutea cu capul în apă. Am sărit şi, când l-am scos din apă, l-am apăsat puternic de burtă și a eliminat toată apa înghițită.

Mă bucur că am fost prin preajmă și că Dumnezeu mi-a dat tăria să intervin. Am și eu un copil acasă și nu vreau să-mi imaginez ce ar fi putut să se întâmple. Primăria trebuie să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai întâmple”, a declarat salvatorul.

Conform declaraţiei reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copilul care a căzut în apă este în afara pericolului.

„Copilul a fost scos imediat din apă de un bărbat aflat în apropiere. La sosirea echipajului medical solicitat să intervină la faţa locului, el a fost găsit speriat, dar starea lui era bună. A fost transportat la spital pentru evaluare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Un caz identic s-a petrecut acum şapte ani, iar copilul a murit înecat

Un copil în vârstă de 14 ani a murit, în luna august a anului 2014, după ce s-a înecat într-un bazin cu o adâncime de 5,2 metri al Ştrandului Municipal din Vaslui.

De la momentul producerii incidentului, ştrandul din Vaslui a rămas închis până în prezent.

După un proces îndelungat deschis în urma decesului copilului de 14 ani, anul acesta, directorul Direcţiei Târguri şi Oboare din cadrul Primăriei municipiului Vaslui a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rafila, ministrul Sănătății spune că acest val ar putea...

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că numărul cazurilor...

ȘTIRI GdS