6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Gheorghe, revocat din funcţia de preşedinte al CNAS

Adrian Gheorghe, revocat din funcţia de preşedinte al CNAS

Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie, Adela Cojan, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, va exercita atribuţiile preşedintelui CNAS până la numirea conducătorului instituţiei în condiţiile legii.

Adrian Gheorghe a ocupat această funcție din dată de 21 ianuarie 2021, când numirea să a fost semnată de același Florin Cîţu. Fostul șef al CNAS are 36 de ani și în ultimii zece ani a lucrat în Marea Britanie. El a deținut din 2018 funcția de Senior Health Economist la secția de epidemiologie al Imperial College London. Gheorghe e considerat că fiind un apropiat al fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ironia face că actualul vicepreședinte al CNAS care îi preia atribuțiile lui Gheorghe, Adela Cojan, să fie chiar fostul președinte al instituției demis de Florin Cîţu când l-a numit pe Gheorghe în funcție. În 21 ianuarie 2021, Adela Cojan a fost revocată din funcţia de preşedinte printr-o decizie a premierului.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS