14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoarta unui copil cu o boală gravă, decisă de instanță

Soarta unui copil cu o boală gravă, decisă de instanță

Pentru boala lui Ștefan există două variante de ameliorare, dar nu și de tratare: tatăl vrea tratament în România, mama vrea tratament în Dubai.

Mama, care a reușit să strângă cu ajutorul unei asociații peste 2 milioane de dolari, insistă să ducă băiețelul de patru ani în străinătate, pentru o injecție cu Zolgensma, cea mai scumpă terapie din lume, ce s-a dovedit benefică în cazuri similare.

Deși a cumpărat deja biletele de avion, tatăl refuză, motivând că acest tratament poate avea efecte adverse serioase și poate provoca inclusiv moartea băiatului. Tatăl susține că băiețelul face progrese cu un alt tratament, disponibil în România, însă mama vrea să încerce mai mult. Părinții s-au dat reciproc în judecată.

Ștefan Suciu s-a născut în 2017, în Oradea, și a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală de tip 1, o boală genetică foarte gravă, cauzată de o anomalie la nivelul genelor SMN, care determină pierderea ireversibilă a neuronilor motori. Amiotrofia spinală este principala cauză genetică a mortalității infantile.

Citește continuarea pe totuldespremame.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS