-0.1 C
Craiova
joi, 9 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateA fost actualizată lista zonelor de risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, pe lista roșie

A fost actualizată lista zonelor de risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, pe lista roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka și Guernsey au intrat în zona roșie.

În schimb, ca urmare a scăderii incidenței infectărilor cu SARS-CoV-2, Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas și Curaçao trec din lista roșie în cea galbenă, potrivit europafm.ro.

Din cauza înmulțirii îmbolnăvirilor de Covid, Germania, Croația, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat și Bonaire, Saint Eustatius și Saba au fost incluse pe lista galbenă.

CNSU a plasat în zona verde Emiratele Arabe Unite, Gibraltar și Honduras.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:06:31

(VIDEO) Icoană semnată de părintele Arsenie Boca, vândută cu...

O icoană semnată de părintele Arsenie Boca a fost...

ȘTIRI GdS