5.5 C
Craiova
miercuri, 19 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePreoții și profesorii ar putea fi următoarele categorii vizate de vaccinarea anti-Covid obligatorie în Grecia

Preoții și profesorii ar putea fi următoarele categorii vizate de vaccinarea anti-Covid obligatorie în Grecia

Yiannis Oikonomou, purtătorul de cuvânt al guvernului grec a declarat marți că preoții și profesorii ar putea fi următoarele categorii vizate de vaccinarea anti-Covid obligatorie după ce Atena a introdus această obligativitate pentru personalul sanitar, relatează Ekathimerini.

„Opțiunea de a extinde vaccinarea obligatorie este probabilă peste tot, nu doar în școli. Ea va depinde de cifrele legate de pandemie și de cât de repede va crește rata infecțiilor”, a declarat Oikonomou pentru televiziunea Skai.

Posibilitatea de a implementa vaccinarea obligatorie există pentru toată lumea

„Posibilitatea de a implementa vaccinarea obligatorie există pentru toată lumea. Nu este doar pentru educatori dacă va fi considerată necesară, deși ratele vaccinării sunt destul de ridicate în acest sector. Ea este examinată chiar și pentru Biserică”, a adăugat acesta.

Deocamdată Grecia le permite profesorilor care nu s-au vaccinat anti-Covid să se testeze regulat pentru coronavirus pe propria cheltuială. Cei care refuză riscă tăieri de salarii sau suspendarea fără plată până când se vaccinează.

Autoritățile formulează o campanie care să convingă mai mulți părinți să își vaccineze copiii

Oikonomou a spus, de asemenea, că autoritățile formulează o campanie care să convingă mai mulți părinți să își vaccineze copiii, afirmând că „medicii pediatri” vor fi în centrul acestor eforturi.

„Ei trebuie să intre în joc, să convingă oamenii cu cunoștințele lor, dar și prin propriul exemplu”, a declarat acesta.

Guvernul conservator al Greciei a adoptat pe 24 august un pachet amplu de măsuri împotriva persoanelor care nu s-au vaccinat anti-Covid, introducând testarea obligatorie regulată și contracost pentru majoritatea angajaților care nu au fost imunizați împotriva coronavirusului.

Intrarea în cafenele, restaurante, cluburi și la evenimente sportive nu va mai fi permisă fără dovada vaccinării anti-Covid sau vindecării de boală în timp ce clienții cinematografelor, muzeelor și sălilor de fitness vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus efectuat cu maxim 48 de ore înainte de intrare.

Măsurile vor intra în vigoare de la 13 septembrie și vor rămâne obligatorii până pe 31 martie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un deces și 86 de cazuri noi de coronavirus...

Încă un deces din cauza coronavirusului a fost raportat...

ȘTIRI GdS