18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererea CSM de revocare a procurorului care s-a opus împărțirii dosarului Colectiv, respinsă de şeful DNA

Cererea CSM de revocare a procurorului care s-a opus împărțirii dosarului Colectiv, respinsă de şeful DNA

Șeful DNA, Crin Bologa, nu o revocă pe procuroarea Melinda Diaconescu, cea căreia CSM îi ceruse revocarea după ce s-a opus împărțirii dosarului Colectiv și reducerii pedepsei pentru Cristian Popescu Piedone, potrivit HotNews.

„Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Crin-Nicu Bologa, a analizat conținutul hotărârii amintite anterior și comportamentul doamnei procuror Melinda Diaconescu și a constatat că nu există motive pentru a dispune revocarea acesteia din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Mai mult, doamna procuror și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu cu profesionalism, onestitate și curaj”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, Melinda Diaconescu a formulat o plângere prealabilă prin care solicită Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii revocarea Hotărârii care o vizează și, de asemenea, a formulat o cerere pentru apărarea reputației profesionale și a independenței la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu referire la conținutul hotărârii și a discuțiilor ce au avut loc la ședința Secției pentru judecători.

CSM a cerut DNA revocarea procurorului care s-a opus deciziei Curții de Apel

La finalul lui iunie, CSM a cerut DNA revocarea procurorului care s-a opus deciziei Curții de Apel de disjungere a Dosarului Colectiv și schimbării încadrării juridice în cazul unor inculpați, cum ar fi și Cristian Popescu Piedone, ceea ce le-ar fi redus pedepsele. Procurorul DNA a cerut recuzarea judecătorilor în acest caz. Cererea CSM a primit un răspuns dur de la DNA care susține că o astfel de solicitare creează „un precedent periculos”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS