22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania va dona 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Germania va dona 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Germania doreşte să doneze 100 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul campaniei de inoculare pe plan internaţional până la sfârşitul acestui an, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în urma unei întruniri ministeriale organizate în marja summitului G20, care va avea loc la Roma, informează DPA.

„Este aceeaşi cantitate ca numărul de doze pe care le-am administrat până acum în ţara noastră”, a adăugat Jens Spahn. El a adăugat că că această donaţie va contribui la atingerea obiectivului de a vaccina împotriva noului coronavirus cel puţin 40% din populaţia mondială înainte de începutul anului 2022.

„Pandemia se încheie doar atunci când ea se termină în lumea întreagă”, a avertizat ministrul Spahn, avertizând în legătură cu pericolele generate de apariţia unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2 şi de absenţa unei reacţii globale în faţa pandemiei. Jens Spahn s-a întâlnit la Roma cu miniştri ai Sănătăţii din alte ţări, pentru a discuta următorii paşi care trebuie făcuţi în cadrul luptei globale ce vizează stoparea pandemiei de coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS