13.1 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOamenii lui Cîțu îl acuză pe Orban de conspirație cu USR-PLUS

Oamenii lui Cîțu îl acuză pe Orban de conspirație cu USR-PLUS

Oamenii lui Florin Cîțu dau vina pe Ludovic Orban că face jocurile USR-PLUS. Mai exact, ei sunt nemulțumiți că Orban, ca președinte al Camerei Deputaților, a convocat vineri seară ședința conducerii Parlamentului pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură, informează Hotnews.


„Convocarea a fost una abuziva din partea d-lui Orban, care fără acordul vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, ce o înlocuiește prin decizie, până luni, pe Anca Dragu, a dispus în scris convocarea BPR. Nu a fost cvorum la ședința convocată noaptea ca hoții și sperăm să nu fie în continuare dacă dl Orban vrea sa își dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea, cot la cot cu USR și AUR.

Este incredibil cât de mult rău poate face încă acest om PNL! Mulțumesc colegilor din BPR pentru reușita blocării azi a tentativei de puci a domnului Orban”, a scris deputatul PNL Florin Roman pe grupul intern de comunicare al PNL. Florin Roman este unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu.

Cu toate acestea, regulamentul ședințelor comune ale Parlamentului prevede că moțiunea de cenzură se prezintă birourilor permanente în ziua în care a fost depusă.

„Moțiunea de cenzură inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor se prezintă birourilor permanente și se comunică Guvernului de către președintele Camerei Deputaților, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii”, se arată la articolul 94.

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR a fost depusă vineri seară în jurul orei 20.00. Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate vineri, la ora 23.00, în ședință online. Ședința a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 11.00, nefiind întrunit cvorumul. Nu s-au prezentat membri PNL, UDMR și PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS