10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîțu: Nu poți lăsa țara fără guvern acum, asta înseamnă să fii iresponsabil

Cîțu: Nu poți lăsa țara fără guvern acum, asta înseamnă să fii iresponsabil

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, referitor la moțiunea de cenzură a USR PLUS, că nu poți lăsa țara fără guvern acum, completând că alianța cu AUR este ”tristă”, informează Hotnews.

”Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică”, a declarat Cîțu, adăugând că el crede în continuare că soluția pentru România este alianța PNL cu USR PLUS și îi așteaptă la discuții chiar și după moțiunea de cenzură.

”Cred că este tristă această alianță USR-AUR și ar trebui să se gândească ce înseamnă asta pentru ei ca oameni, să legitimezi o formațiune extremistă, este o chestiune de morală și onoare”.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Iohannis despre această criză politică, Cîțu a răspuns: ”Cu domnul președinte Iohannis am discuții frecvente. Sunt multe lucruri care se întâmplă în lume pe care ne consultăm, nu este doar acest lucru”.

Cîțu va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dacă Cristian Ghinea își dă demisia

Cîțu a insistat că în perioada următoare va continua să guverneze pentru că există o serie de priorități cum ar rectificarea bugetară și PNRR. El a adăugat că se va ocupa de PNRR astfel încât să se asigure că va fi aprobat până la sfârșitul săptămânii viitoare, comentând că ministrul Cristian Ghinea ”și-a făcut treaba”.

„Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (…). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul”, a declarat premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS