3.4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateONU: Reluarea zborurilor umanitare spre nordul şi sudul Afganistanului

ONU: Reluarea zborurilor umanitare spre nordul şi sudul Afganistanului

Zborurile umanitare ale Naţiunilor Unite au fost reluate recent spre nordul şi sudul Afganistanului, a informat joi purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, exprimându-şi speranţa că vor putea fi intensificate în curând, notează AFP.

Operate de Programul Alimentar Mondial (PAM) al Naţiunilor Unite (PAM), acestea au permis ca „160 de organizaţii umanitare să îşi continue activităţile vitale în provinciile afgane”, a precizat el în briefingul cotidian de presă la New York.

Zborurile au făcut legătura între Islamabad, în Pakistan, şi Mazar-i-Sharif (nord) şi Kandahar (sud), a adăugat purtătorul de cuvânt. Începând cu 29 august, au fost efectuate trei zboruri.

Între 2002 şi 2021, zborurile ONU au deservit peste 20 de destinaţii din Afganistan şi obiectivul este de a reveni la o asemenea amploare de îndată ce securitatea şi finanţarea operaţiunilor vor fi asigurate, a spus Stéphane Dujarric.

PAM se asigură „să depună toate eforturile pentru a creşte ritmul operaţiunilor cât mai curând posibil şi pentru a creşte numărul destinaţiilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

„În plus, este pe punctul de a se înfiinţa un pod aerian pentru a transporta articole nealimentare, cum ar fi consumabile medicale şi alte provizii de urgenţă, acolo unde sunt cele mai necesare”, a adăugat el, de asemenea, fără alte detalii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS