9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia regală a Belgiei, în carantină după ce un membru al ei s-a infectat cu noul coronavirus

Familia regală a Belgiei, în carantină după ce un membru al ei s-a infectat cu noul coronavirus

Regele Philippe al Belgiei şi soţia lui, regina Mathilde, şi-au anulat participările la toate evenimentele publice începând de joi, după ce un membru al familiei regale din această ţară a fost testat pozitiv cu COVID-19, informează Reuters.

Palatul Regal a anunţat într-un comunicat că regele şi regina Belgiei au decis să îşi limiteze interacţiunile cu publicul în zilele următoare. Un purtător de cuvânt a refuzat să dezvăluie identitatea acelui membru al familiei regale care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Televiziunea publică VRT afirmă că persoana testată pozitiv este unul dintre cei doi copii mai mici ai cuplului regal belgian – Emmanuel, de 15 ani, sau Eleonore, de 13 ani – şi că regele şi regina Belgiei au fost testaţi negativ.

Palatul Regal a anunţat că activităţile cuplului regal programate până luni inclusiv au fost anulate sau amânate. Aceste acţiuni publice includeau o audienţă acordată „eroilor de zi cu zi” din societatea belgiană, programată pentru joi, precum şi participarea la un concurs internaţional de atletism, care se va desfăşura vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS