21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria: Anchetă privind scurgere de informaţii din teste pozitive la COVID-19

Austria: Anchetă privind scurgere de informaţii din teste pozitive la COVID-19

Autorităţile austriece au anunţat miercuri deschiderea unei anchete după ce s-a constatat o scurgere de informaţii din zeci de mii de rezultate pozitive la testul pentru COVID -19 în regiunea Tirol, relatează AFP și Agerpres. Un total de 24.000 de documente, între care nume, adrese şi alte date cu caracter personal, inclusiv cele ale mai multor politicieni cunoscuţi, au fost dezvăluite media, potrivit Comisiei pentru protecţia datelor.

„Ancheta este la început”, a declarat pentru AFP directorul adjunct al comisiei Matthias Schmidl, adăugând că este prematur să se afle exact ceea ce s-a întâmplat.

Potrivit canalului public ORF şi cotidianului Der Standard, care au avut acces la date, fostul director al companiei HG Lab Truck (o filială a HG Pharma), însărcinat cu efectuarea testelor în Tirol, este cel responsabil de această scurgere de informaţii.

El a explicat că a trimis datele într-un e-mail pe 11 august către un tehnician din afara companiei, sub formă de tabele Excel criptate, dar a negat orice eroare, susţinând că ar fi fost victima unei piratări informatice.

Înainte de acest caz, HG Lab Truck, care a obţinut contractul de la autorităţile locale fără să treacă printr-o licitaţie, a fost criticat cu privire la fiabilitatea testelor.

Într-un comunicat, autorităţile din Tirol au condamnat acest nou incident, precizând că respectă ”standarde ridicate de securitate pentru protecţia datelor” şi a anunţat că va acţiona în justiţie ”dacă se dovedeşte că datele au fost într-adevăr transmise unor terţi contrar angajamentelor asumate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS