15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morţi şi mai mulţi răniţi după ce o autostradă s-a prăbuşit în Mississippi

Doi morţi şi mai mulţi răniţi după ce o autostradă s-a prăbuşit în Mississippi

Două persoane au murit și alte zece se află în stare gravă după ce o parte a unei autostrăzi de lângă orașul Lucedale, din statul american Mississippi, s-a surpat din cauza ploilor abundente. Oficialii americani spun că șapte mașini s-au prăbușit în hăul uriaș. Uraganul Ida continuă să-și facă simțite efectele, în special în statele Mississippi, Alabama și Florida, dar și în zone joase din Tennessee și Ohio, unde sunt alerte de inundații, informează Digi24.

Incidentul s-a produs pe autostrada cu două benzi de lângă orașul Lucedale, a declarat marți, pentru CNN, polițiștii din zonă. Șapte autovehicule s-au prăbușit în gaura uriașă creată de ploile care au lovit regiunea. Hăul ar avea aproximativ 50 de metri lungime și este adânc de 20 de metri.

„Nu am văzut nimic mai terifiant în cei 23 de ani de carieră până acum”, a spus unul dintre agenții de poliție din Mississippi. „Trei dintre cei răniți se aflau în stare critică”, a adăugat el.

Autostrada pe care s-a produs tragedia este o arteră principală care leagă Mississippi de Louisiana.

Duminică, Ida a atins coastele statului Louisiana ca un uragan de categoria 4, cu rafale de vânt de 240 km/h. A fost a cincea cea mai mai mare viteză a vântului cu care un uragan a lovit vreodată partea continentală a SUA. Fenomenul a fost atât de violent încât a reușit să inversese cursul apei pe fluviul Mississippi. A distrus case, a smuls copaci din pământ, a dărâmat stâlpi de electricitate și a provocat inundații serioase. Furtuna a smuls porţiuni din acoperişul spitalului din oraşul Galliano, dar, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma acelui incident.

Aproximativ un milion de locuințe din Louisiana, inclusiv întregul oraș New Orleans, au rămas fără curent electric și ar putea rămâne în beznă săptămâni întregi până când companiile de utilități vor reuși să repare stricăciunile din rețele. Peste 25.000 de muncitori din întreaga țară s-au mobilizat pentru a sprijini restabilirea energiei electrice în stat, potrivit CNN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS