15.3 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc a dezvăluit că un infirmier i-a salvat viața 

Papa Francisc a dezvăluit că un infirmier i-a salvat viața 

Papa Francisc a dezvăluit, referitor la recenta sa operaţie la colon, că un infirmier i-a ”salvat viaţa” şi că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE.

Într-un scurt extras din acest interviu care va fi difuzat miercuriPapa glumeşte pe seama sănătăţii sale şi răspunde „încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă”, relatează EFE. 

„Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa“

”Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957″, a mărturisit Papa. Atunci a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea şi i-a salvat viaţa, după cum a povestit papa Francisc în repetate ocazii, potrivit Digi24.

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie

Interviul abordează, potrivit COPE, şi speculaţiile privind sănătatea papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate – un zvon amintit într-un ziar italian. Referitor la aceasta, pontiful răspunde: „Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav”.

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie „pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă”, în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon şi pentru care a stat zece zile în spital, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat, deşi la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul prezentându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla „în perioada postoperatorie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS