10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morţi şi 80 de răniţi în explozia unui depozit de muniție din Kazahstan

Cinci morţi şi 80 de răniţi în explozia unui depozit de muniție din Kazahstan

-

Cel puţin cinci persoane au murit şi peste 80 au fost rănite într-o serie de explozii violente la un depozit de muniţii din Kazahstan, au anunţat vineri autorităţile din această ţară din Asia Centrală, informează Agerpres.

Ministerul Apărării a precizat, într-un comunicat, că cinci militari au murit într-o explozie care a avut loc joi seară la un depozit din perioada sovietică în regiunea Jambil, din sudul ţării.

Potrivit ministrului Apărării, Nurlan Ermekbaiev, mai multe persoane sunt date dispărute în continuare.

Guvernatorul regiunii a transmis vineri într-un comunicat că peste 80 de persoane au fost rănite în catastrofă. Dintre acestea, 28 sunt spitalizate, şase fiind în stare gravă.

Preşedintele kazah Kassim-Jomart Tokaiev a precizat pe Twitter că răniţii sunt militari şi membri ai echipelor de salvare.

Joi, autorităţile locale au afirmat că au evacuat locuitorii din satele din apropiere.

Conform Ministerului Apărării, mai întâi s-a declanşat un incendiu la depozit, care s-a extins apoi spre muniţii, ceea ce a dus la o serie de deflagraţii.

„Exploziile au încetat, dar incendiul continuă”, a informat ministerul, adăugând că o parte din muniţiile din acest depozit au fost recent transferate din regiunea vecină Turkestan.

Potrivit ministrului apărării, cauzele exploziilor sunt încă investigate. Nu este exclusă nici pista ca incendiul să fi fost provocat.

În 2019, o explozie la un depozit din apropierea oraşului Aris, în regiunea Turkestan, a făcut doi morţi şi numeroşi răniţi şi a determinat de asemenea evacuarea a zeci de mii de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS