14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: Virusul este departe de a fi ținut sub control

(VIDEO) Iohannis: Virusul este departe de a fi ținut sub control

-

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că România se află în valul patru al pandemiei de COVID-19 şi efectele acestui val pandemic depind direct de gradul de vaccinare.

„Ne aflăm în valul patru al pandemiei de COVID- 19 şi am ţinut să discut cu cei doi miniştri, pe de o parte despre gradul de pregătire a sistemului medical, iar pe de altă parte despre începerea noului an şcolar. Este cert, amploarea efectelor acestui val pandemic depinde direct de gradul de vaccinare a populaţiei României”, a afirmat Klaus Iohannis, după şedinţa de lucru privind începerea noului an şcolar, cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu.

Învățământul online nu poate suplini forma clasică de învățământ

Președintele Klaus Iohannis le-a adresat părinților și profesorilor, joi, la Cotroceni, îndemnul de a se vaccina pentru a le asigura elevilor cele mai sigure condiții în noul an școlar.

„Accesul limitat la educație are efecte negative semnificative, privează generațiile tinere de formare de competențe, de interacțiunea umană.
Din experiența primului an de pandemiei a reișeit fără echivoc clar că învățământul online nu poate suplini forma clasică de învățământ.

Școlile se vor deschide pe 13 septembrie cu prezență fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor, dar cu respectarea măsurilor de protecție – mască, distanțare, aerisirea sălilor de curs.
Dacă incidența din ultimele 14 zile rămâne sub pragul de 6 la mia de locuitori, școlile rămân deschise. Dacă se depășește pragul, școlile trec în online în respectiva localitate.

Vaccinarea este singura soluție eficientă pentru a creste siguranța elevilor. Fac un apel către părinți, personalul din învățământ să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de viitorul copiilor și să ne vaccinăm, în așa fel ne protejăm pe noi înșine și îi protejăm și pe cei mici care nu au încă vârsta necesară pentru a se imuniza.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS