8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienți internați cu Covid la Timişoara, bănuiţi că au adeverințe de vaccinare false

Pacienți internați cu Covid la Timişoara, bănuiţi că au adeverințe de vaccinare false

După ce mai multe persoane, majoritatea tinere, au ajuns în stare gravă la spital, în Timişoara, medicii au suspiciuni că aceștia nu sunt vaccinați, chiar dacă au adeverințe, informează TVR.

La Spitalul „Victor Babeș”, medicii au aflat de la unii pacienți că au dat bani pentru dovada imunizării fără să se vaccineze, de fapt. În toate cazurile ar fi vorba despre vaccinul Johnson and Johnson, care se face în doză unică.

Fenomenul „vaccin la chiuvetă”, cum îl numesc medicii, este destul de răspândit. La această concluzie au ajuns specialiștii după ce au avut parte de tot mai multe cazuri grave în rândul tinerilor care, teoretic, erau vaccinați. Practic, cei care ar fi trebuit să administreze vaccinul aruncau serul și eliberau solicitantului o adeverință de vaccinare fără să îl fi imunizat.

Adeverințele sunt date pentru doza unică de vaccin care se face, în general, la medicii de familie. Pentru o adeverință, cel care solicită un vaccin fictiv ar plăti între 100 și 300 de euro.

IPJ Timiș a transmis că face o anchetă. Deocamdată nu se știe care sunt medicii de familie care ar fi eliberat adeverințe false de vaccinare.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să ia în serios vaccinarea. Ei trag un semnal de alarmă că orice tentativă de a falsifica certificatul de vaccinare este ilegală și, mai mult decât atât, le pune viața în pericol.

Secția ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara este plină, iar o parte dintre cei internați sunt tineri cu vârste până în 35 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS