10.8 C
Craiova
duminică, 17 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de participanţi la un festival din Marea Britanie, depistaţi pozitiv la testul COVID-19

Peste 1.000 de participanţi la un festival din Marea Britanie, depistaţi pozitiv la testul COVID-19

Peste 1.000 de participanţi la Latitude Festival, organizat în comitatul Suffolk din estul Angliei, au fost depistaţi ulterior pozitiv la testul COVID-19, conform datelor guvernamentale, citate de BBC.

Aproximativ 37.000 de vizitatori s-au aflat zilnic, în perioada 21-24 iulie, în spaţiul deschis în care s-a desfăşurat Latitude Festival, un evenimentul-test al guvernului britanic în contextul pandemiei.

Toţi participanţii la festival au trebuit să prezinte dovada efectuării schemei complete de vaccinare împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea coronavirusului, însă 432 de persoane erau probabil contagioase la acel moment, potrivit concluziilor, potrivit Agerpres.

Directorul Serviciului de Sănătate Publică din Suffolk, Stuart Keeble, a declarat că infecţia cu noul coronavirus „continuă să circule în comitat”.

Suffolk a prezentat o rată de 241 de cazuri de coronavirus la 100.000 de persoane

Potrivit datelor privind perioada de şapte zile până la data de 20 august, inclusiv, Suffolk a prezentat o rată de 241 de cazuri de coronavirus la 100.000 de persoane.

Festivalul de muzică şi arte de la Henham Park, în apropiere de oraşul Southwold, a fost primul eveniment de acest gen organizat după ce guvernul britanic a relaxat majoritatea restricţiilor asociate coronavirusului.

Printre capetele de afiş ale festivalului s-au numărat Bastille, Bombay Bicycle Club, Wolf Alice şi The Chemical Brothers.

Consiliul din Suffolk a precizat că dintre cele 1.050 de persoane depistate pozitiv la COVID-19 în zilele ulterioare încheierii Latitude Festival, 175 locuiesc în acest comitat.

619 persoane s-au infectat cu noul coronavirus în perioada de desfăşurare a evenimentului

Cifrele guvernamentale au arătat că 619 persoane s-au infectat cu noul coronavirus în perioada de desfăşurare a evenimentului.

„Pe măsură ce Suffolk se redeschide, iar oamenii participă la evenimente sau atracţii aglomerate, este important să se gândească în continuare la ceilalţi şi să poarte mască sau să păstreze distanţa, acolo unde este cazul”, a declarat Stuart Keeble.

„Este important ca populaţia să rămână precaută atunci când se află în locuri foarte aglomerate”

Directorul Serviciului de Sănătate Publică din Suffolk a adăugat că în timp ce majoritatea persoanelor sunt vaccinate cu schema completă împotriva coronavirusului, „nu putem fi siguri că cei din jurul nostru nu se vor îmbolnăvi foarte rău dacă îl contractează”.

Ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, a declarat că evenimentele-test ale guvernului au demonstrat „că se pot reintroduce în siguranţă sporturile de masă şi evenimentele culturale”. „Este important, însă, ca populaţia să rămână precaută atunci când se află în locuri foarte aglomerate”, a precizat ministrul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nici un pat liber la ATI la nivel național

La data de 17 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1618 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

ȘTIRI GdS