22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului susține aprobarea programului guvernamental Anghel Saligny

Ministrul Mediului susține aprobarea programului guvernamental Anghel Saligny

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține aprobarea programului guvernamental Anghel Saligny, prin care primăriile ar urma să fie finanțate pentru modernizarea și dezvoltarea localităților.

Programul, care a stârnit dispute între partidele din coaliția de guvernare, ar fi necesar pentru a conecta toate comunele la rețeaua de apă și canalizare, spune Tanczos Barna.

În momentul de față, țara noastră este vizată de sancțiuni din partea Comisiei Europene din cauza poluării apelor iar ministrul Mediului este direct interesat ca lucrările de alimentare cu apă să fie finanțate din acest program, a explicat ministrul:

“Este un program absolut necesar, eu privesc Anghel Saligny ca pe un program care vine în sprijinul Ministerului Mediului, Banca Mondială a făcut o analiză pe tot ce înseamnă dezvoltare pe rețele alimentare cu apă și canalizare.

România are nevoie în continuare de peste 20 de miliarde de euro, fonduri pentru a realiza aceste rețele la nivelul fiecărei comune, fiecărei UAT, avem infrigement pe tot ce înseamnă canalizare în localitățile de peste 10 mii de locuitori, un infrigement de care scapă România doar dacă investește masiv și împiedică deversarea acestor ape uzate în apa potabilă.

Deci este nevoie și de programe naționale și de fonduri europene și de PNRR, pentru că altfel nu vom reuși să închidem aceste infrigement-uri.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS