6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada ar putea interzice străinilor să mai cumpere locuinţe

Canada ar putea interzice străinilor să mai cumpere locuinţe

Primul ministru al Canadei, Justin Trudeau, a promis că va introduce o interdicție de doi ani asupra vânzării de locuințe cetățenilor străini, în speranța creșterii accesului cumpărătorilor locali la proprietăți imobiliare, scrie Hotnews.

Restricția vine pe fondul tentativei de calmare a pieței imobiliare canadiene.

În Vancouver, casele se licitează la prețuri imposibil de atins pentru rezidenți, cumpărătorii fiind milionari din China și Hong Kong.

Creșterea prețurilor a devenit un subiect predilect în campania pentru votul din 20 septembrie, în care Trudeau speră să recâștige majoritatea în parlament, toate cele trei partide importante promițând măsuri similare.

„Nu ar trebui să pierdeți o licitație în fața speculatorilor. Este timpul ca lucrurile să se schimbe”, a spus Trudeau la un eveniment din Hamilton, Ontario.

Deși numărul tranzacțiilor a mai scăzut în pandemie, prețurile au rămas la niveluri record. Costul mediu al unei locuințe era de 669.200 dolari canadieni (451.855 euro) în luna iulie, potrivit Canadian Real Estate Association – în creștere cu 16% față de acum un an.

De asemenea, Trudeau speră să adauge 1,4 milioane de locuințe la fondul locativ în următorii patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS