16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizare de călătorie pentru Spania. Furtuni violente în multe zone ale Peninsulei Iberice

Avertizare de călătorie pentru Spania. Furtuni violente în multe zone ale Peninsulei Iberice

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie prin care îi informează pe cetățenii români care merg în Spania că sunt prognozate furtuni violente în unele zone.

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis, pentru intervalul 24-25 august, coduri portocaliu şi galben de caniculă, ploi torenţiale, vânt şi furtuni, conform Digi24.

Cod galben de furtuni

Miercuri, va fi Cod galben de furtuni pentru comunităţile Madrid, Aragon, Castilla y León, Castilla-La Mancha şi Catalonia; Cod galben de vânt de coastă (forţa 7) pentru Galiţia.

„Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole. De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS