18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de morţi după inundaţii castastrofale în statul american Tennessee

Zeci de morţi după inundaţii castastrofale în statul american Tennessee

-

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt căutate în urma inundaţiilor catastrofale care au lovit statul american Tennessee (sud), au anunţat duminică autorităţile locale, informează Agerpres.

Un bilanţ anterior a anunţat 16 morţi. Statul Tennessee a fost lovit sâmbătă de ploi calificate drept „istorice” de serviciile meteorologice locale, provocând inundaţii de proporţii.

Douăzeci de oameni au murit în oraşul Waverly, comitatul Humphreys, a declarat şeful poliţiei locale Grant Gillespie, într-o conferinţă de presă. O altă persoană a fost găsită moartă într-o altă zonă, a precizat sursa citată, potrivit căreia bilanţul victimelor ar putea creşte.

Iniţial, poliţia a anunţat aproximativ 40 de dispăruţi, dar bilanţul a fost restabilit la 20, între care mai mulţi copii.

Guvernatorul statului Tennessee s-a deplasat la faţa locului duminică după-amiază. În cadrul unei conferinţe de presă, duminică, preşedintele american Joe Biden a transmis „condoleanţe profunde” şi a anunţat că guvernul este „gata să ofere asistenţă” sinistraţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rapid – „U“ Craiova 1-2 | Alb-albaștrii au „stins...

Universitatea Craiova a câștigat în prelungiri, scor 2-1, partida...

ȘTIRI GdS