14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala Moţăţei cumpără echipamente tehnologice de peste 86.000 de euro

Şcoala Moţăţei cumpără echipamente tehnologice de peste 86.000 de euro

Şcoala Nr. 1 Moţăţei din Dolj a lansat o nouă licitaţie pentru a achiziţiona echipamente tehnologice în valoare de peste 86.000 de euro. Şi iarna trecută, şcoala a achiziţionat 480 de tablete cu tot cu abonamente la internet, pentru care a cheltuit peste 80.000 de euro. Conducerea unităţii şcolare spune că tehnologia va fi folosită pentru a face lecţiile de la clasă cât mai dinamice.

Tehnologiile şi echipamentele moderne au devenit prioritate la Moţăţei. Unitatea de învăţământ a lansat, de curând, o licitaţie de 432.628 de lei pentru a cumpăra echipamente şi dispozitive tehnologice. Şcoala cumpără 36 de laptop-uri, 23 de table interactive, 23 de proiectoare, 23 de camere web dar şi 7 routere. Iarna trecută au fost achiziţionate tablete pentru care au fost alocaţi alţi 80.000 de euro. Deşi pentru prima licitaţie banii au provenit din fonduri bugetare, conducerea şcolii a precizat că modernizarea tehnologică se face pe baza unui proiect european.

„Tabletele au fost achiziţionate cu sprijinul primăriei. Şcoala derulează un proiect european şi administraţia locală ne-a ajutat cu partea de cofinanţare. Am cumpărat 480 de tablete cu tot cu abonamente la internet pe care le-am dat elevilor. De această dată, cumpărăm echipamente pentru dotarea tuturor sălilor de clasă dar şi laptop-uri pentru profesori. Avem 23 de săli de clasă care vor fi dotate cu table interactive, cu video- proiectoare. În plus, din octombrie vom avea şi un proiect adresat elevilor cu părinţii plecaţi în străinătate. Pentru aceşti copii se va face un fel de after-school. Zilnic li se va asigura o masă caldă, dar şi diverse activităţi astfel încât să nu simtă lipsa părinţilor. De asemenea, vor beneficia şi de un sprijin financiar în timpul proiectului”, a precizat Daniela Căprărin, directorul şcolii din Moţăţei.

Echipamentele vor fi direcţionate spre şcoala care este mai veche

Directorul adjunct al şcolii din Moţăţei spune că noile echipamente vor fi direcţionate în special spre una din clădirile şcolii.

„În Moţăţei sunt patru şcoli şi patru grădiniţe şi o bună parte din echipamentele pe care le achiziţionăm acum vor fi direcţionate către Şcoala Nr 2 din Moţăţei, care este mai veche şi trebuie adusă în prezent. Şi după cum se desfăşoară lucrurile cred că vom avea noile dispozitive după trei luni.

Tehnologia reprezintă viitorul şi uşurează destul de mult munca şi vom urmări şi noile sesiuni de proiecte pentru a continua modernizarea” a subliniat Florin Dumitru, directorul adjunct al Şcolii Moţăţei. De altfel, tot la Şcoala Nr. 2 din Moţăţei se va amenaja şi o bibliotecă modernă. „Anul acesta avem la gimnaziu cu o clasă mai puţin la Şcoala Nr 2 şi am decis ca în spaţiul respectiv să amenajăm o bibliotecă modernă. Avem în gestiunea şcolii cred că aproximativ 2.000 de volume şi am mai fost solicitaţi să mai primim o donaţie”, a mai precizat directorul adjunct.
Totodată, conducerea şcolii a mai precizat că tabletele achiziţionate anterior vor fi folosite de elevi şi la orele faţă în faţă.

„Tabletele le-am folosit doar în perioada cursurilor faţă în faţă. Am decis în Consiliul de Administraţie al şcolii, ca anul acesta, elevii să le folosească în permanenţă. Vrem să facem lecţii dinamice şi să nu mai stăm legaţi doar de programa şcolară veche. Vrem să folosim acele tablete la orele de biologie, geografie, chimie”, a declarat directorul adjunct, Florin Dumitru de la Şcoala Moţăţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS