24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 persoane şi-au pierdut viaţa în Mexic după trecerea uraganului Grace

11 persoane şi-au pierdut viaţa în Mexic după trecerea uraganului Grace

Ploile abundente care au căzut sâmbătă în Mexic odată cu sosirea uraganului Grace, retrogradat la scurt timp după aceea în categoria furtunilor tropicale, au provocat trei decese în statul Puebla, ridicând la 11 numărul total al victimelor confirmate în întreaga ţară, informează Agerpres.

„Am întregistrat trei morţi, unul în Huauchinango şi alţi doi în Tlaola”, a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, biroul guvernatorului statului mexican Puebla.

Sâmbătă, autorităţile din statul învecinat Veracruz au raportat alte opt decese – inclusiv o femeie şi cei cinci copii ai ei, a căror casă a fost distrusă în urma unei alunecări de teren.

Grace a atins uscatul sâmbătă în nordul statului Veracruz în calitate de uragan de categoria 3 pe scala Saffir-Simpson (care are cinci trepte de intensitate), înainte de a fi retrogradat în categoria furtunilor tropicale.

Pagube materiale au fost înregistrate în centrul şi în estul ţării, unde mai multe acoperişuri au fost smulse de pe clădiri, câteva drumuri au fost avariate, iar autorităţile locale au raportat întreruperi ale furnizării cu energie electrică.

Grace a atins uscatul în Mexic de două ori – prima dată joi pe coasta mexicană de la Marea Caraibilor, fără să provoace victime şi nici pagube materiale majore; apoi sâmbătă, când a devenit un uragan major de categorie 3 şi a lovit statul Veracruz cu vânturi de 205 kilometri pe oră, înainte de a slăbi în intensitate şi de a se îndepărta, duminică, avansând spre Oceanul Pacific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS