19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria nu este dispusă să primească noi refugiaţi afgani

Austria nu este dispusă să primească noi refugiaţi afgani

Cancelarul austriac Sebastian Kurz nu vrea ca ţara sa să primească mai mulţi refugiaţi afgani, în ciuda revenirii la putere a talibanilor. În prezent, Austria găzduieşte deja 40.000 de refugiaţi din Afganistan, a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE, raportat la populaţia ţării-gazdă, informează DPA.

„Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulţi oameni în Austria, ci dimpotrivă”, a spus Kurz în interviu.

Sebastian Kurz a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. „Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu”, a spus el, potrivit Digi24.

Cancelarul austriac nu neagă că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile

Cancelarul Austriei a vorbit şi despre „integrarea în mod special dificilă” a acestui grup de populaţie. „Să primim oameni care nu pot fi integraţi reprezintă o problemă uriaşă pentru noi ca ţară”, a declarat Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi şi că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile. „Nu totul este în puterea noastră”, a spus şeful guvernului austriac.

Kurz a repetat propunerea ca persoanele din Afganistan să primească ajutor în ţările vecine. El a menţionat în special Turkmenistanul şi Uzbekistanul şi a mai spus că UE ar trebui să susţină ţările de sprijin din regiune în această privinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS