1.5 C
Craiova
luni, 6 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateSituația epidemiologică din Bulgaria se înrăutățește. Cel mai probabil vor fi impuse restricţii

Situația epidemiologică din Bulgaria se înrăutățește. Cel mai probabil vor fi impuse restricţii

Numărul cazurilor de la terapie intensivă din Bulgaria crește de la o zi la alta și, cel mai probabil, guvernul de la Sofia va impune noi restricții pentru a controla răspândirea coronavirusului, a declarat ministrul Sănătății la BTV, citat de Novinite.

„În următoarele zile aproape întreaga țară va intra în zona portocalie și ar putea fi necesare restricții începând de săptămâna viitoare”, a declarat Stoycho Katsarov, ministrul Sănătății din Bulgaria.

Numărul de persoane de la terapie intensivă a crescut de la 100 la 160 în doar o zi

Acesta a explicat că numărul de persoane de la terapie intensivă a crescut de la 100 la 160 în doar o zi și că intensitatea pandemiei a crescut.

„Începând de la mijlocul lunii iulie, varianta Delta a devenit dominantă, cu o rată de infectare de două ori mai mare”, a mai declarat Katsarov.

„Din păcate, noi nu ne putem baza pe imunizare“

„Țările se bazează pe nivelul de imunizare și pe măsurile anti-pandemice. Din păcate, noi nu ne putem baza pe imunizare, pentru că rata acesteia este de doar 20%, ceea ce reprezintă un nivel prea mic de protecție pentru acest val. De aceea avem nevoie de un control asupra măsurilor împotriva răspândirii epidemiei”, a mai explicat ministrul Sănătății de la Sofia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

E oficial! Ce taxe de parcare vor plăti craiovenii...

Taxa de parcare pe domeniul public al municipiului Craiova a fost majorată cu 55%, din 2022.

ȘTIRI GdS