17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColonel de jandarmi din Vaslui, condamnat pentru falsificarea unui accident

Colonel de jandarmi din Vaslui, condamnat pentru falsificarea unui accident

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 18 august, pe colonelul Valerică Guriţă, adjunctul Jandarmeriei Vaslui, la opt luni de închisoare pentru fals intelectual şi şase luni de închisoare pentru omisiunea sesizării. Pedeapsa rezultată a fost de zece luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, informează Adevărul.

Adjunctul Jandarmeriei Vaslui, care lucrează de 30 de ani în Jandarmeria Română, a ajuns în postura de inculpat după ce, pe 3 decembrie 2020, în jurul orei 20.50, o autospecială a Jandarmeriei Vaslui, în care se afla şi colonelul Guriţă, a fost acroşată de un autoturism.

Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, cea mai avariată fiind autospeciala Jandarmeriei. Părţile implicate au decis să ajungă la o înţelegere pe cale amiabilă, după ce şoferul autoturismului a recunoscut că el este vinovat de cele întâmplate.

Problemele au apărut după ce şoferul vinovat le-a spus jandarmilor că nu avea asigurarea RCA valabilă în acea zi. Colonelul Guriţă şi subofiţerul care îl însoţea au hotărât împreună cu celălalt şofer să declare accidentul ca fiind produs a doua zi, astfel încât poliţia de asigurare să intre în vigoare la 4 decembrie ora 0.00 şi să fie astfel valabilă.

Mai multe despre acest caz puteţi citi aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS