21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătrân înșelat cu 10.000 de lei de falși curieri ai Bisericii

Bătrân înșelat cu 10.000 de lei de falși curieri ai Bisericii

Doi bărbaţi şi un minor din Mureş au înşelat un bătrân, de 81 de ani, din Focşani, cu 10.000 de lei, dându-se drept curieri ai Bisericii. Aceştia au fost depistaţi ulterior de poliţişti în trafic, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, citat de Agerpres.

„La data de 18 august, ora 18.30, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi telefonic, de către o femeie din municipiul Focşani, cu privire la faptul că socrul său, un bărbat în vârstă de 81 de ani, a fost înşelat de persoane necunoscute cu suma de 10.000 lei.

Din cercetări a rezultat faptul că doi bărbaţi, de 32, respectiv 37 ani, şi un minor în vârstă 15 ani, toţi din comuna Sâncraiu de Mureş, judeţul Mureş, ar fi indus în eroare şi ar fi determinat o persoană din municipiul Focşani, folosind calitatea mincinoasă de curieri ai Bisericii, să achite transportul pentru câteva bunuri de uz casnic şi personal”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea remis vineri.

Bătrânul ar fi fost abordat de doi bărbaţi care i-au spus că vor să-i doneze diverse bunuri, respectiv seturi de oale, seturi de cuţite şi două ceasuri de mână, din partea Bisericii, cu condiţia de a le achita costul transportului. Bătrânul ar fi fost de acord cu propunerea şi a acceptat să fie ajutat de către cei trei bărbaţi pentru a căra bunurile până în apartament.

Potrivit Poliţiei, bătrânul le-ar fi înmânat celor trei bărbaţi un plic cu suma de 10.000 lei cu precizarea să îşi ia banii pentru transportul despre care s-au înţeles anterior, fără a preciza suma. Aceştia au luat toţi banii din plic în timp ce focşăneanul se afla în altă cameră, iar când acesta a revenit, a aşezat plicul pe dulap fără a număra sau verifica banii.

În urma verificărilor efectuate, cei trei bărbaţi din Mureş au fost identificaţi în trafic, în municipiul Focşani, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru înşelăciune.

Poliţiştii vrânceni continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei bărbaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS