15 C
Craiova
marți, 19 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitate142 de pompieri români vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

142 de pompieri români vor pleca în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Un nou modul de intervenţie, din care fac parte 142 de pompieri, va pleca astăzi în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din această țară, a anunțat joi premierul Florin Cîțu.

„Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis şi am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noştri va începe mâine! Mult succes, vă aşteptăm cu bine acasă!”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

În compunerea modulului de intervenţie intră 28 de autospeciale

Într-o informare transmisă joi seară de Guvern se arată că în compunerea modulului de intervenţie intră 28 de autospeciale, dintre care opt specializate în stingerea incendiilor de pădure, potri vit HotNews.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, un modul de intervenţie specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU şi 15 unităţi subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 2 microbuze, un autocar şi alte mijloace de sprijin logistic incluzând 1 dronă”, se arată în informare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Impact între un autoturism şi o autoutilitară pe DN...

O femeie de 42 de ani a fost rănită în urma unui accident produs astăzi, pe Dn 6, în zona fostului combinat Doljchim. Potrivit oamenilor legii, un autoturism condus de un cetăţean bulgar a lovit o autoutilitară care a ieşit de pe o stradă laterală.

ȘTIRI GdS