16.8 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitate14 cetăţeni români au ajuns pe Aeroportul din Kabul

14 cetăţeni români au ajuns pe Aeroportul din Kabul

14 cetățeni români au fost transferaţi în incinta Aeroportului internațional din Kabul. Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană, transmite vineri Ministerul Afacerilor Externe.

Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan.

”Celula de criză interinstituțională, convocată la data de 13 august 2021 de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, care a continuat să activeze în regim permanent pentru asigurarea evacuării cetățenilor români care și-au manifestat opțiunea de a fi repatriați din Afganistan, informează că în cursul dimineții de 20 august 2021 un grup format din 14 cetățeni români a fost transferat în incinta Aeroportului internațional din Kabul.

Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului

Cetățenii români sunt în siguranță în incinta aeroportului, fiind pregătiți pentru evacuare pe cale aeriană. Cei 14 cetățeni români sunt angajați ai unei companii de securitate cu activități în Afganistan”, menționează MAE, potrivit HotNews.

Aceștia s-au aflat până în cursul acestei dimineți într-o bază militară din afara aeroportului internațional, fiind transferați în incinta aeroportului în urma unor demersuri extrem de complexe și dificile realizate încă de la începutul săptămânii în curs de către autoritățile române din cadrul Celulei de criză interinstituționale, în coordonare cu și cu sprijinul unor parteneri internaționali ai României și în cooperare cu compania angajatoare.

Acești 14 cetățeni români vor putea astfel să fie evacuați cu ocazia următorului zbor al aeronavei militare românești staționate în prezent la Islamabad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A apărut moneda de 10 lei

Banca Naţională a României va lansa luni, 23 mai,...

ȘTIRI GdS