16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Înregistrări explozive: Un fost şef de la Aparegio le cere angajaţilor să umfle consumul de apă

(VIDEO) Înregistrări explozive: Un fost şef de la Aparegio le cere angajaţilor să umfle consumul de apă

-

Operatorul de apă și canal Aparegio a intrat în vizorul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu un director din instituție care își îndeamnă subalternii să umfle facturile la apă. Sunt vizate în special instituțiile publice, cișmelele Primăriei Târgu Jiu, agenți economici și chiar asociații de proprietari.


Un inginer din cadrul operatorului de apă şi canalizare Aparegio S.A. care asigură alimentarea cu apă pentru cea mai mare parte dintre localităţile judeţului Gorj a fost înregistrat audio cum le cere unor angajaţi să „umfle“ consumurile la apometre. Salariații sunt îndemnați să pună în plus metri cubi de apă. Directorul respectiv se plânge că nu poate să scoată un anumit consum pentru a face planul la încasări.

Unul dintre subalterni afirmă pe înregistrarea audio că nu poate să treacă în acte la un beneficiar un consum de 5.000 de metri cubi, întrucât este vorba doar de o toaletă.

Un alt salariat este lăudat pentru că a înțeles ce are de făcut.

Șeful din Aparegio Gorj, prezent în înregistrările apărute într-o publicație online locală, nu ar mai lucra în momentul de față la societatea de apă canal.

Înregistrarea audio a fost prezentată de publicaţia sabotorii.ro

„O firmă care are zece metri cubi, nu se cunoaşte că îi bagi tu un metru. (…) Adrian, nu tu că bagi, tu rupi. La şcoli, cine are şcoli? (…) Unde e mă umflatul ăla? (…) Adriane, să nu mai îmi zici de primărie, că bag peste 20.000 în plus. Eu bag. Eu mă duc la primărie cu tine în braţe. (….) Hai la instituţii. (…) Bagă la Consiliul Judeţean. (…) Bagă-le, mă, zece metri cubi, că nu se cunoaşte. Spunem că a fost o eroare de citire, o eroare ce ceva. Trebuie să aduc 400.000 luna asta, băi, băieţi, înţelegeţi? Luna asta trebuie să aduc 400.000“, se aude pe înregistrare iginerul Tobă. Nu sunt „iertaţi“ nici consumatorii casnici: „De ce vă zic eu la case? Mă duc pe Petreşti, pe Panduraş, peste tot. Se vede unde udă. Cam toţi sunt la fel, udă de-i găseşte boala rea, te duci la el, are o cişmea, indică doi metri cubi. Dar el udă toată seara. Are un branşament, ceva. Şi fu..-i mama lui, trebuie să-i bagi aluia”.

Director Aparegio: „Înregistrările sunt făcute în anul 2019“

Traian Pătrşcoiu, directorul Aparegio, susţine că înregistrările sunt mai vechi, din anul 2019, şi că inginerul respectiv a fost înlocuit din funcţia pe care o deţinea.

„Sunt făcute în anul 2019. Am ştiut de ele de atunci şi am luat măsuri de atunci. El este un lucrător bun, dar cu limbajul stă mai rău, şi cu utilizatorii, şi cu subalternii, şi i-am sus că are nevoie de o perioadă de reacomodare cu locul de muncă şi nu mai este şef la Canal. Au fost discuţii de operativă. Nu a plătit nimeni apă în plus la Aparegio“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS