22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMutația Delta face ravagii printre americanii nevaccinați

Mutația Delta face ravagii printre americanii nevaccinați

Statele Unite au raportat, marți, peste 1000 de decese din cauza Covid-19, adică în jur de 42 de pe oră, conform unui bilanț Reuters. Numărul mare de decese vine în situația în care varianta Delta face ravagii în părți ale țării cu rate mici ale vaccinării.

În ultima lună, numărul deceselor de Covid din SUA a crescut dramatic, ajungând la o medie de 769 pe zi, cea mai ridicată de la mijlocul lunii aprilie.

Obligativitatea purtării măștii de protecție va fi extinsă

Administrația Biden a confirmat, marți seară, că va extinde obligativitatea purtării măștii de protecție în avioane, trenuri, autobuze și la aeroporturi și gări până la mijlocul lui ianuarie 2022.

La fel ca în multe alte țări, situația s-a înrăutățit puternic în ultima perioadă din cauza circulației variantei Delta, extrem de contagioasă. SUA se menține țara cu cel mai ridicat bilanț al deceselor din cauza Covid din lume – aproximativ 623.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în țară.

Unele companii impun angajaților obligativitatea vaccinării

Oficialii americani încearcă să grăbească eforturile de vaccinare în fața amenințării variantei Delta, iar unele companii impun angajaților obligativitatea vaccinării.

Spitalele americane sunt din nou pline de noi pacienți Covid – numărul spitalizărilor a crescut cu 70% în ultimele două săptămâni, iar cazurile noi raportate au sărit de 100.000 în media ultimelor 12 zile.

Sudul SUA este epicentrul celui mai nou focar

Sudul SUA este epicentrul celui mai nou focar, Florida raportând un record de 26.000 de cazuri săptămâna trecută, conform CDC. Printre cele mai noi cazuri se află și guvernatorul republican al Texas, Greg Abbott.

Numărul copiilor spitalizați crește, de asemenea, fapt ce demonstrează virulența mutației Delta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS