1 C
Craiova
miercuri, 8 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateȘapte șoferi drogați, prinși în trei zile de polițiști în staţiunea Buşteni

Șapte șoferi drogați, prinși în trei zile de polițiști în staţiunea Buşteni

Şapte şoferi au fost depistaţi conducând sub influenţa drogurilor în staţiunea Buşteni, în ultimele zile, a anunţat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, citat de Digi24.

Sâmbătă, în jurul prânzului, poliţiştii din Buşteni, în ce timp ce executau atribuţiile de serviciu pe strada Valea Cerbului, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, de 21 de ani, din comuna Cernat, judeţul Covasna. Şoferul a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv la amfetamina şi metamfetamină, astfel că a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţă psihoactivă din organism.

După doar 20 de minute, aceiaşi poliţişti au oprit un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Ploieşti, în cazul căruia aparatul DrugTest a indicat un rezultat pozitiv la cocaină şi ketamină.

„În dimineaţa zilei de 15 august, în jurul orei 5.10, tot poliţiştii Staţiunii Buşteni, în ce timp ce executa atribuţiile de serviciu, pe strada Valea Cerbului, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Blejeşti, judeţul Teleorman. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, metamfetamină (…).

O jumătate de oră mai târziu (…), au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Săcele. Bărbatul a fost testat aparatul Drager DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la cocaină, THC, amfetamină, metamfetamină”, se menţionează într-un comunicat al IPJ Prahova.

Conform aceleiaşi surse, alte trei cazuri de şoferi aflaţi sub influenţa drogurilor au fost constatate în cursul dimineţii de luni, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii Staţiunii Buşteni au depistat pe strada Valea Cerbului din staţiune (…), alţi trei conducători auto. Un bărbat şi două femei au fost testaţi cu aparatul DrugTest, înregistrând un rezultat pozitiv, aparatul indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism”, se precizează în comunicat.

În toate cazurile se efectuează cercetări pentru săvârşirea săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Chirurgul Irinel Popescu, acuzat că a vrut să dea...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată...

ȘTIRI GdS