10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoția: Copiii mai mari de patru ani pot să-și aleagă singuri genul, fără ca părinții să știe

Scoția: Copiii mai mari de patru ani pot să-și aleagă singuri genul, fără ca părinții să știe

Copii mai mari de patru ani vor avea dreptul de a-și alege singuri genul și să-și schimbe numele, chiar și fără ca părinții să știe.

Măsura a fost comunicată școlilor din Scoția, în conformitate cu liniile directoare de incluziune LGBT elaborate de guvernul scoțian.

Profesorii din școlile din Scoția sunt îndemnați să nu-i chestioneze pe elevii care vor să se considere fete sau băieți, în ciuda sexului de la naștere, ci să-i numească pe aceștia cu prenumele pe care și-l doresc. Normele directoare ale guvernului scoțian apar într-un document de 70 de pagini, citat de publicația „The Telegraph”.

Conducerile școlilor scoțiene au fost informate că trebuie să le permită copiilor trans să le permită să folosească fie baia fetelor, fie cea a băieților, așa cum doresc. „Genul neutru” trebuie și el încurajat, precum și introducerea materialelor informative și a exemplelor unor formatori de opinie pe marginea acestor subiecte în programa școlară.

Cu toate acestea, militanții au susținut că o ideologie periculoasă a fost împinsă în școli și au avertizat că acei copii care prezintă un comportament normal, cum ar fi jocul cu jucării asociate „stereotip” cu celălalt sex, riscă să fie etichetați greșit ca transgender.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS