13.6 C
Craiova
luni, 25 octombrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateŞase persoane au fost ucise într-un incident armat în Anglia

Şase persoane au fost ucise într-un incident armat în Anglia

Şase persoane, printre care atacatorul şi un copil de zece ani, au murit în urma unui incident cu arme, joi seară, la Plymouth, în sud-vestul Angliei, au anunţat responsabili locali, citaţi de News.ro.

Forţele de ordine şi echipele de salvare au fost solicitate pentru „un incident grav cu arme de foc” seara, într-o zonă rezidenţială a oraşului. 

„Două femei şi doi bărbaţi au murit pe loc”, a precizat Poliţia în noaptea de joi spre vineri, după ore de incertitudine. „Un alt bărbat, despre care credem că este atacatorul, a murit la faţa locului”. 

O altă femeie preluată de la locul incidentului a murit la spital, a adăugat Poliţia.           

„Credem că toţi au murit în urma rănilor cu armă de foc”, au precizat forţele de ordine, subliniind că evenimentul nu are legătură cu terorismul. 

La puţin timp după confirmarea bilanţului Poliţiei, deputatul local Luke Pollard a reacţionat pe Twitter asigurând că una dintre victime este „un copil de zece ani”. 

„Alte persoane rănite au fost preluate şi transportate la spital”, a adăugat deputatul. „Nu există cuvinte să descrie această oroare. Condoleanţe familiilor”. 

Nu este vorba de un atac terorist

Nu se ştie care este legătura dintre trăgător şi victime, nici ce s-a întâmplat în acest oraş de 262.000 de locuitori situat în comitatul Devon.                 

„Poliţia vrea să precizeze că nu este un incident de natură teroristă”, au adăugat forţele de ordine, care au subliniat că nu caută pe nimeni în legătură cu atacul. „Ancheta continuă”, au asigurat poliţiştii.

Sharron, martor, care nu a acceptat să-şi dezvăluie decât prenumele la BBC, a spus că a auzit ţipete, urmate de împuşcături. „Bărbatul înarmat a spart uşa unei case şi a început să tragă”, a spus ea. „El a ieşit din casă, continuând să tragă asupra oamenilor în stradă”. 

Robert Pinkerton, un al doilea martor, a povestit postului de televiziune britanic că s-a întors la colţul străzii şi a „dat peste un tip cu pistol”, îmbrăcat în negru. 

Atacurile în masă rămân rare în Marea Britanie, unde ofiţerii de poliţie în mare parte nu poartă arme de foc, iar sud-vestul Angliei este o destinaţie turistică privilegiată, cunoscută ca o regiune liniştită a ţării. 

Plymouth are cea mai mare bază navală din Europa occidentală, în special cu submarine nucleare şi impozante nave de război.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Polonia va trimite o misiune medicală în România

Polonia va trimite o misiune medicală în România, ţinând...

ȘTIRI GdS