3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMall-urile din Indonezia s-au redeschis pentru persoanele vaccinate

Mall-urile din Indonezia s-au redeschis pentru persoanele vaccinate

Mall-urile din Jakarta s-au redeschis în această săptămână doar pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, transmite vineri Reuters.

Indonezia aplică încă o serie de restricţii antipandemice, iar mall-urile din Jakarta pot funcţiona doar la 25% din capacitate. Clienţii trebuie însă să dovedească, prin intermediul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil, că au fost inoculaţi cel puţin o dată.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 1 din 5 indonezieni au primit cel puţin un vaccin împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii naţionale de vaccinare ce a fost lansată în luna ianuarie, potrivit Agerpres.ro.

„Este o măsură pozitivă pentru mall-uri. Astfel vizitatorii pot fi siguri că oricine intră în mall a fost scanat şi este considerat sănătos şi sigur”, a declarat Eka Dewanto, directorul general al Pondok Indah Mall din nordul capitalei indoneziene.

De la începutul pandemiei Indonezia a înregistrat peste 3,8 milioane de cazuri şi 115.000 de decese puse pe seama noului coronavirus, la o populaţie de peste 270 de milioane de locuitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS