12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă oameni au supravieţuit prăbuşirii unui elicopter cu turişti în Kamceatka

Nouă oameni au supravieţuit prăbuşirii unui elicopter cu turişti în Kamceatka

Un elicopter cu 16 persoane la bord, dintre care 13 turişti, s-a prăbuşit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, a anunţat joi, într-un comunicat, guvernul local. Nouă oameni au fost găsiţi în viaţă de echipele de salvare, informează Agerpres.

Elicopterul Mi-8 al companiei Vityaz-Aero s-a prăbuşit în zona lacului Kuril din rezervaţia naturală Kronotski, se arată în comunicat.

Conform primelor informaţii, la bord se aflau trei membri ai echipajului şi 13 pasageri, toţi turişti.

O echipă de salvare a ministerul rus pentru situaţii de urgenţă şi mai mulţi scafandri au fost trimişi la locul accidentului, conform sursei citate.

Potrivit unei surse din ministerul local al sănătăţii, nouă persoane au fost salvate – doi piloţi şi şapte turişti.

„Au fost găsite nouă persoane, toate sunt în viaţă”, a declarat sursa pentru agenţia de ştiri Interfax, adăugând că operaţiunea de căutare continuă.

Soarta celorlalte şapte persoane era necunoscută imediat, iar o operaţiune de căutare şi salvare continua, potrivit autorităţilor.

Elicopterul s-a scufundat la 100 de metri

Elicopterul s-a scufundat după ce s-a prăbuşit şi se afla la o adâncime de 100 de metri, potrivit salvatorilor, citaţi de agenţia oficială rusă de presă Tass.

O anchetă cu privire la încălcarea regulilor de securitate şi de exploatare aeriene a fost deschisă, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii în Rusia.

Un copil se afla între pasagerii elicopterului, potrivit Comitetului.

Elicopterul de tip Mi-8, aparţinând companiei locale Vitiaz-Aero, urma să transporte turişti către Khodutka, unul dintre vulcanii din zona oraşului Petroplavovsk-Kamceaţki, potrivit filialei locale a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Kamceatka este un teritoriu imens, foarte puţin populat, dar apreciat de turişti din cauza vulcanilor şi naturii sălbatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS