27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci morţi şi zeci de răniţi în urma inundaţiilor din Turcia

Cinci morţi şi zeci de răniţi în urma inundaţiilor din Turcia

-

După incendiile din sud, un nou dezastru lovește Turcia. Cel puțin 5 oameni au murit luați de ape în nordul țării, lovit de un ciclon. Ploile torențiale aduse au provocat viituri și zeci de oameni au fost răniți. Sute au fost evacuați, inclusiv pacienții unui spital. Zeci de oameni prinși în mijlocul apelor au fost salvați cu elicopterele. Zone întinse au rămas fără curent electric și fără semnal de telefonie mobilă, informează Digi24.

Ciclonul format în Marea Neagră a făcut prăpăd în nordul Turciei. În mai multe zone au căzut chiar și 300 de litri de apă pe metrul pătrat. Nu a durat mult până când râurile au ieșit din matcă și au inundat tot ce le-a stat în cale.

Pe străzile din mai multe orașe aflate în provinciile Turciei de la Marea Negră s-au format adevărați torenți. Mașinile au fost luate pe sus la fel de ușor ca alte obiecte aflate pe străzi. Au fost inundate case, magazine și subsoluri.

În unele zone din orașele afectate de ciclon în Turcia, nivelul apei a crescut chiar și până la 4 metri. Zeci de oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor.

În timp ce nordul este lovit de inundații puternice, în estul Turciei o tornadă a devastat un sat.

Turcia a fost afectată în ultimele luni de mai multe dezastre naturale pe care experții le atribuie încălzirii globale, inclusiv episoade de secetă severă, incendii violente de vegetație și inundații puternice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS