22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina prelungeşte restricţiile Covid până în octombrie

Ucraina prelungeşte restricţiile Covid până în octombrie

Ucraina a decis miercuri să prelungească cu o lună, până la 1 octombrie, starea de urgenţă care le permite autorităţilor regionale să impună restricţii anti-COVID-19, în contextul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului, a anunţat miercuri premierul ucrainean Denis Şmigal, informează Agerpres.

„Din păcate, experţii încep să înregistreze primele trenduri negative în materie de spitalizare a celor grav bolnavi; de aceea, guvernul adoptă un decret pentru a extinde starea de urgenţă şi lockdown-ul flexibil până la 1 octombrie”, a declarat şeful executivului ucrainean în reuniunea săptămânală a cabinetului său.

„Lockdown flexibil” înseamnă că autorităţile regionale au competenţa de a înăspri sau a relaxa restricţiile, în funcţie de situaţia concretă la nivel local. Starea de urgenţă urma să expire la 31 august.

Numărul mediu zilnic al noilor cazuri de COVID-19 din Ucraina, calculat pe şapte zile, a depăşit 1.000 începând de la jumătatea lunii iulie, după ce autorităţile au ridicat majoritatea restricţiilor şi au menţinut doar obligativitatea purtării măştii sanitare şi măsurile de distanţare fizică.

Cu o populaţie de 41 de milioane de locuitori, Ucraina se află printre cele mai afectate ţări din Europa de epidemia de COVID-19. Astfel, până miercuri au fost consemnate 2,3 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 53.149 fatale, în timp ce 2,5 milioane de persoane sunt complet vaccinate împotriva coronavirusului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS