5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziții DIICOT la grei ai lumii interlope din Bucureşti

Percheziții DIICOT la grei ai lumii interlope din Bucureşti

Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”, sunt vizați în această dimineață de percheziții ale DIICOT, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Acuzațiile care li se aduc sunt camătă și șantaj.

”Clanul luptătorilor” face legea în Sectorul 6 al Capitalei. Gruparea este recunoscută pentru șantaj, taxe de protecție și cămătarie în cartierul Militari.

Eugen Preda, liderul clanului, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru celebrul furt de arme din unitatea militară de la Ciorogarla din ianuarie 2009. Preda a fost eliberat condiționat din penitenciar în noiembrie 2017 după ce a beneficiat de prevederile Legii recursului compensatoriu.

Eugen Preda a fost sportiv de performanță legitimat la Dinamo Brașov și subofițer în Ministerul de Interne. El a făcut parte din delegația României care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Petre Geamănu a părăsit penitenciarul în 2017, după ce și-a ispășit o pedeapsă de 11 ani de detenție pentru furturi din tiruri. Potrivit Protv, se ocupa cu administrarea unei bălți de pește, la marginea Bucureştiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS