16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul grec a prezentat scuze şi a promis un ajutor de 500 milioane de euro

Premierul grec a prezentat scuze şi a promis un ajutor de 500 milioane de euro

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a prezentat scuze publice luni pentru felul în care autoritățile au gestionat incendiile devastatoare din Grecia. Oficialul elen a anunţat și că a aprobat un pachet de asistenţă de 500 de milioane de euro pentru insula Evia şi regiuna Attica de lângă Atena, informează Digi24.

Cele peste 500 de incendii au dus la evacuarea a zeci de sate şi mii de oameni, stârnind totodată nemulţumire şi critici legate de reacţia guvernului.

Premierul Mitsotakis şi-a cerut scuze luni seară la televiziune şi a promis că greşelile vor fi identificate şi remediate, dar a făcut în acelaşi timp apel la unitate.

„Înţeleg pe deplin durerea concetăţenilor noştri care şi-au văzut casele sau bunurile distruse de flăcări. Toate erorile vor fi identificate şi va fi atribuită responsabilitatea acolo unde va fi necesar”, a spus premierul. 

El a promis, de asemenea, replantarea pădurilor pârjolite şi despăgubirea celor ale căror proprietăţi au fost distruse.

Premierul grec a anunţat, totodată, că a aprobat un pachet de asistenţă de 500 de milioane de euro pentru insula Evia şi regiuna Attica de lângă Atena, cabinetul urmând să se reunească marţi pentru a discuta noi măsuri de sprijin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS