12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîțu: ”România nu mai este o țară cu salarii mici”

Cîțu: ”România nu mai este o țară cu salarii mici”

Premierul Florin Cîțu susține că România nu mai este o țară a salariilor mici și că tot mai mulți angajați au salarii mai mari de 1000 de euro. 

Șeful Guvernului a reacționat, astfel, la predicțiile făcute luni de guvernatorul BNR, care a constatat că inflația a ajuns în jur de 5%, iar prognoza arată că va continua să urce spre 5,6% până la finalul lui 2021.

”Este o estimare a Băncii Naționale. Eu vă spun că am văzut ieri niște cifre foarte interesante. Mai mult de (neinteligibil, n. red.) dintre angajații din România au salarii mai mari de 3000 de euro net. Cum crește ponderea celor care au salarii mai mari de 1000 de euro, ceea ce înseamnă că în România ne mutăm spre direcția pe care eu am vrut-o din primul moment, în care România nu mai este o țară cu salarii mici, nu mai este o destinație pentru cei cu salarii mici,” a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, premierul afirmă că, în România, ”avem din ce în ce mai multe salarii mari, salarii mari în euro”.

El a mai subliniat faptul că ”salariile sunt determinate de piaţă, de cerere şi ofertă ca în orice economie de piaţă, şi salariile, şi preţurile sunt determinate de cerere şi ofertă, nu de intervenţia Guvernului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS