14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvion care ducea ţigări de contrabandă în România, interceptat de armata ucraineană

Avion care ducea ţigări de contrabandă în România, interceptat de armata ucraineană

Forțele aeriene ucrainene au ridicat un avion de luptă MiG-29 pentru a forța aterizarea unei aeronave An-2 a contrabandiștilor care duceau țigări în România, scrie Obiectiv de Suceava.

Avionul contra­bandiștilor a intrat ilegal în România în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind depistat de grănicerii ucraineni la întoarcerea în statul vecin sâmbătă dimineață.

Avionul An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol și forțat să aterizeze la ora 7.30 pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosăuți).

“Agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aerona­va a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, precizează un comunicat al Servi­ciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Cei reținuți sunt suspectați de contrabandă. Infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Grănicerii ucraineni au în atribuții combaterea unei serii întregi de infracțiuni, printre care și transportul ilegal de țigări în România. Totuși, cel puțin până acum, în acest caz au deschis proceduri penale doar cu privire la „Încălcarea regulilor zborurilor inter­naționale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS