17.9 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateRomânia sprijină Tunisia cu vaccinuri anti-Covid, cadre medicale şi materiale sanitare

România sprijină Tunisia cu vaccinuri anti-Covid, cadre medicale şi materiale sanitare

România sprijină autorităţile tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2 şi trimite, luni, cu o aeronavă, 180.000 de doze de vaccin produs de compania Astra Zeneca, teste antigen şi materiale sanitare. De asemenea, medici şi asistenţi vor avea o misiune de 21 de zile pentru sprijinirea autorităţilor din Tunisia, informează News.ro.

”Astăzi, 9 august 2021, statul român urmăreşte de o manieră prioritară să acorde sprijin Republicii Tunisia, puternic afectată de creşterea accentuată a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, derulând o misiune externă complexă, caracterizată prin: deplasarea unei echipe de medici şi asistenţi într-o unitatea spitalicească din Tunisia, acordarea de echipamente medicale de necesitate imediată personalului sanitar tunisian, respectiv acordarea de vaccinuri împotriva Covid-19”, a transmis, luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

DSU a primit solicitarea autorităţilor din Republica Tunisia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În Tunisia merg 13 cadre medicale şi trei cadre DSU

Totodată, 22.240 măşti FFP2 şi FFP3, 203.000 măşti chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecţiei acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2.

De asemenea, în vederea susţinerii eforturilor de combatere a efectelor generate de virusului SARS-CoV-2, 188.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Astra Zeneca vor fi acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autoritătilor tunisiene. Acestea reprezintă doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania Astra Zeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

”Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forţelor Aeriene Române va decola astăzi, 9 august 2021, începând cu ora 12:00 de la “Baza 90 Transport Aerian” cu destinaţia Tunisia, în vederea exercitării misiunii umanitare complexe de sprijinire a autorităţilor tunisiene în eforturile de combatere a efectelor generate de virusul SARS-CoV-2. La evenimentul prilejuit de plecarea cadrelor medicale vor participa E.S. Dna. Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisia în România, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Cornel Feruţă secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat”, a mai transmis DSU.  

Misiunea externă sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene a fost aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de premierul României, cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS