28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePMB autorizează Marșul Bucharest Pride pe Calea Victoriei

PMB autorizează Marșul Bucharest Pride pe Calea Victoriei

Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB) a autorizat organizarea Marșului Bucharest Pride 2021 pe 14 august, pe Calea Victoriei, ruta tradițională solicitată încă de la început de organizatori. Decizia vine după o nouă negociere purtată de reprezentanții Asociației ACCEPT cu Primăria Capitalei.

Marșul Bucharest Pride 2021 va fi organizat în condiții de siguranță. ACCEPT va oferi participanților la marș măști de protecție multicolore și va asigura cu sprijinul voluntarilor respectarea distanțării între participanți. De asemenea, în perioada 11-13 august, în cadrul Pride Park din Herăstrău, vor fi deschise un un punct special de testare Covid-19 cu teste rapide tip antigen, precum și un centru de vaccinare mobil gratuit (vaccin Johnson & Johnson care necesită o singură doză).

ACCEPT solicită Prefectului Capitalei să permită accesul tuturor participanților la Bucharest Pride 2021 și să relaxeze restricțiile abuzive aplicate adunărilor publice în contextul epidemiologic actual. Incidența cazurilor de COVID-19 este scăzută în Capitală, aceasta fiind de 0,20 la mia de locuitori potrivit Grupului de Comunicare Strategică.  Restricțiile au fost deja relaxate pentru toate celelalte tipuri de evenimente, prin urmare, menținerea lor în cazul adunărilor publice reprezintă o îngrădire nejustificată.  O scrisoare publică deja transmisă de 65 de organizații în luna iulie a acestui an, acuză Guvernul că menține restricții abuzive în organizarea marșurilor și protestelor. 

Programul Marșului Bucharest Pride 2021

Marșul Bucharest Pride 2021 va avea loc pe Calea Victoriei sâmbătă, 14 august,, începând cu ora 17:00. Participanții sunt invitați săvină la punctul de întâlnire situat pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu până cel târziu la ora 18:00. 

17: 00 – 18:00 – Întâlnirea participanților pe Calea Victoriei între Strada Sevastopol și Strada General Gheorghe Manu.

18:00 – 19:00 – Marșul Bucharest Pride se desfășoară pe Calea Victoriei până în Piața Universității.

19:00 – 20:30 – Finalul marșulului Bucharest Pride în Piața Universității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS