13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAglomerație pe litoral. Plajă murdară și apă plină de alge la Costinești, steag roșu în Vamă și Eforie

Aglomerație pe litoral. Plajă murdară și apă plină de alge la Costinești, steag roșu în Vamă și Eforie

Sunt peste 300.000 de turiști în acest weekend pe litoral, iar cei mai mulți au ales stațiunea Costinești. Imagini filmate de Digi24 duminică dimineață arată că oamenii stau înghesuiți printre gunoaie și încearcă să evite cu greu bariera de alge de la malul apei.

Dintre cei peste 300.000 de turiști care sunt la mare în aceste zile, aproximativ 180.000 s-au cazat în Costinești. În această stațiune, aglomerația este mai mare ca oricând, iar oamenii stau înghesuiți și cu greu găsesc locuri pe șezlonguri.

Plaja este plină de gunoaie și de alge.

Turiștii trebuie să meargă prin apă 20 de metri până să ajungă în zone unde să poată înota. 

Pe plajă sunt aruncate peste tot pet-uri, sticle goale, resturi de mâncare, cutii, bidoane.

Alte stațiuni de pe litoral aglomerate în acest weekend sunt Vama Veche și Eforie Nord, unde, din cauza vântului puternic, salvamarii au arborat steagul roșu.

Nu doar plajele sunt aglomerate, ci și șoselele care fac legătura între stațiuni. Aglomerația în trafic a începur încă de dimineață pe litoral. Pe DN39 se circulă cu dificultate între Eforie Sud și Eforie Nord, pe sensul de mers spre Constanța. Pe o porțiune de mai bine de 5 km, mașinile circulă bară la bară sau înaintează foarte greu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS