14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru tineri au furat seiful unei asociații de pensionari

Patru tineri au furat seiful unei asociații de pensionari

Patru tineri cu vârste între 25 şi 32 de ani, din Petroşani, au fost arestaţi preventiv, fiind bănuiţi că ar fi furat un seif cu peste 168.000 de lei care se afla în sediul unei asociaţii a pensionarilor din localitate, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, citat de Agerpres.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate într-un cartier din Petroşani.

Poliţiştii au stabilit că cei trei tineri, împreună cu un complice, au forţat uşa de acces în casieria asociaţiei, în noaptea de 7 spre 8 iulie. După ce au pătruns în interior, cei patru au luat un seif cu bani, l-au încărcat în portbagajul unei maşini şi au părăsit locul faptei.

În urma cercetărilor, magistraţii Judecătoriei Petroşani au emis pe numele a trei suspecţi mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat, al patrulea tânăr fiind deja în arestul Poliţiei.

„Până în momentul de faţă a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat, suma respectivă fiind ridicată de la locuinţa bărbatului aflat în stare de arest preventiv”, a precizat IPJ Hunedoara.

Totodată, ca urmare a deficienţelor constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe reprezentantul asociaţiei de pensionari din Petroşani, de la sediul căreia a fost sustras seiful, cu amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfăşura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS