14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi avertizări de vijelii și ploi torențiale pentru aproape jumătate din țară

Noi avertizări de vijelii și ploi torențiale pentru aproape jumătate din țară

Meteorologii au emis vineri noi avertizări cod galben și portocaliu de vijelii puternice și ploi torențiale, pentru București și pentru mai multe județe.

Astfel, vineri, în intervalul 10.00 – 19.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, în jumătatea estică a Munteniei și în cea sudică a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp și pe alocuri 50-60 l/mp.


Sunt vizate județele Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Prahova, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea și Constanța.

Vineri, în același interval, va fi în vigoare și o avertizare cod galben. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, local în Muntenia, Moldova și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-30 l/mp.

Sunt vizate Capitala și județele Iași, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman.
De asemenea, de vineri de la ora 19.00 și până sâmbătă la ora 10.00 va fi în vigoare o alertă cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Local în estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-30 l/mp. Sunt vizate județele Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

În același interval, județele Tulcea și Constanța vor fi sub avertizqare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.În Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30-.40 l/mp și pe alocuri 50-60 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS